Viktigt att tänka på innan renovering

Har ni planer på att renovera er bostad? Då finns det ett antal saker som är viktigt att tänka på innan ni sätter igång. Planeringen är viktig för att er renovering ska gå så smidigt som möjligt.

Sätt en budget

Detta kan vara det absolut viktigaste ni gör för er renovering, försök att beräkna så gott det går hur mycket er renovering kommer och får kosta. Kostnaden är ofta knutet till vilken standard man vill ha där hemma, högre standard är ofta lika med en högre kostnad för renoveringen. Ta in offerter från olika hantverkare och räkna på material och annat som kostar under er renovering.

Anlita hantverkare

Beroende på hur pass händiga ni är så kanske det går att bara anlita hantverkare till viss renovering och göra det man själv kan. Har man inte den kunskapen så får man anlita hantverkare till det mesta. Det finns en del att titta på när man ska anlita hantverkare så man inte gör en massa misstag. Ska man välja fast pris eller löpande räkning? Det är en hel del att hålla koll på.

Skriv avtal

Oavsett vem som ska utföra arbetet så skriv ett avtal, det är viktigt att det finns på pränt det man kommit överens om. Det är jobbigt om man hamnar i en tvist där ord står mot ord och renoveringen blir lidande på grund av detta. Det räcker inte att bara ha en offert som gällande avtal utan det ska skriva ett bra avtal som båda parter är nöjda med och kan skriva på. Ta hjälp om du inte riktigt vet hur ett avtal ska skrivas, det kan verkligen löna sig i slutändan.