Tips när du väljer vitvaror

Ditt hem är fullt med maskiner som måste fungera för att vardagen ska flyta på. Jag tror inte att någon är intresserad av att återvända till en tid då allting handtvättades eller handdiskades? Det betyder att du måste ställa krav på dina vitvaror och hitta dem som passar dig. 

Spisen

Är du en gourmand som älskar att laga mat? Du borde fundera på att skaffa en gasspis. Det ger en helt annan värme än den elektriska som vi annars är van vid. Det finns en anledning varför restauranger använder gasspisar istället för elektriska, resultatet!

Diskmaskinen

För att vara säker på att vara fullt försäkrad om diskmaskinen skulle börja läka behöver du ett slags tätskikt under diskmaskinen. När du köper en ny följer det alltid med en platsmatta som du lägger du. Börjar de läka kommer vattnet att samlas där i första taget. Med en automatisk avstängsknapp säkrar du dig mer mot vattenläckor, efter diskningen stängs vattnet helt enkelt av. 

Varmvattenberedare

Inte strikt räknad som en vitvara men inte desto mindre viktig. Vi har tidigare skrivit lite mer utförligt om den men om vi ska summera kan vi påpeka att du nästan aldrig kan ha för stor varmvattenberedare. För en familj med tre barn rekommenderas en på 300 liter, men det finns även större varianter eller möjligheten att koppla en beredare till vardera badrum om du vill ut maximalt med duschtid.