Tips för små badrum

Alla vill vi ju ha ett vackert badrum. Men att uppnå detta kanske inte alla gånger är så enkelt som det ser ut. Många gånger när man tittar på bilder av badrum på nätet tittar man på rum som är större än sitt eget. Det är då lätt att få högflygande planer om vad man kan åstadkomma med sitt badrum, bara för att få drömmarna krossade när man inte kan återskapa det man sett.

Små badrum lägger större press på inredningen. Man kommer att behöva vara lite mer kreativ med en del lösningar och inte bara tänka på hur ett normalstort badrum brukar inredas. En del kompromisser kommer behöva göras, men det betyder inte att man inte kan använda vacker inredning. Man kommer bara behöva vara lite mer selektiv.

I ett vanligt badrum finns det en hel del väggyta som inte används. När man inreder ett mindre badrum är detta sättet man får in mer av det man behöver. Istället för att sätta in ett stort djupt skåp kan det vara en bra idé att sätta en flera mindre skåp och sätta upp dem på höjden istället. Se dock till att de som är något kortare i familjen når dessa.

Något man dock kan, och bör, efterlikna klassiska badrum i är att hålla sig till ljusa färger. Även om man inte har ett stort fönster, och även om det ligger i en riktning där solen sällan tittar in, kommer man att kunna få det att kännas större genom att försöka hålla det så ljust som möjligt. Det klassiska vita kaklet är något som lämpar sig ypperligt i små badrum. Man kan naturligtvis använda lite färgklickar och kan även inkludera mörka färger, men i de stora ytorna bör domineras av ljusa färger.

För att ytterligare skapa illusionen av ett större rum kan man se till att badrumsspegeln sitter direkt mot väggen och är ganska stor. Detta kommer att ge mer djup till badrummet och även hjälpa till att sprida ljus. Det blir en illusion som gör att badrummet kommer att kännas mycket större än vad det är. Vårt öga lurar vår hjärna att tro att rummet är större än vad det är. Detta har gjort i alla världens tider.

Ordning och reda och var sak på sin plats är viktigt i ett indre badrum. Därför är förvarning så viktigt i ett litet badrum. Försök att få i smarta lösningar så du kan förvara saker utan att de egentligen inte tar någon plats. Samtidigt så bör man välja ut vad som behöver förvaras i ett badrum. Se till att välja ut det som verkligen behövs så som handdukar och badlakan.