Smarta lösningar för ditt hem

Ibland så krävs det att man hittar smarta lösningar för sitt hem, speciellt om man har lite med utrymme. Det kan vara en studentlägenhet som inte har så många kvadrat att utnyttja. Då gäller det att man kan lösa olik utrymmesbrist på bästa sätt.

Toaletten

Många gånger så kan det vara badrummet som får stryka på foten för att få yta i resterande delar av lägenheten. Här gäller det att skapa utrymmen som kanske inte egentligen skulle få plats. Bygg på höjden är ett bra tips, då man kanske har mycket yta uppåt som inte vanligtvis används. Se bara till att det inte blir allt för mycket som staplas på varandra. Även fast ett badrum är litet så går det absolut att får in lite lyx i inredningen.

Köket

Husets hjärta kanske är den plats där man vill få bäst med plats, speciellt om man älskar att laga mat och umgås med vänner och bekanta. Har man nära och tillgång till ett förråd kanske det kan vara ett tips att ställa in frysen i förrådet då man kanske inte dagligen använder sig av frysen. Kyl, spis och diskbänk är det som dagligen används.

Vardagsrum

I ett studentrum så kanske det är kombinerat vardagsrum, kök och matplats. Det finns smarta lösningar som gör att du kan förändra så det passar för den aktivitet som utspelar sig. Fredagshäng i soffan med polarna och söndagsmiddag med mor och far kan fungera ypperligt med rätt möblering. Det gäller att tänka till mer än en gång om man bor trångt.