Smart inredning på liten yta

När man bor på en mindre yta gäller det att vara kreativ när det kommer till förvaring och möblering. Ofta vill man få in så mycket som möjligt, men om man ska få till ett stilrent rum som inte känns övermöblerat gäller det att tänka igenom noga vilka möbler man väljer och vad rummet ska användas till. Genom att laborera med speglar och möbler i ljusa färger kan man ofta få rummet att kännas större än det egentligen är.

Möbler för förvaring

När det kommer till att vinna yta kan det vara smart att tänka på höjden, och praktiska lösningar som ett smart sängskåp kan vara räddningen för ett trångt studentboende eller ett mindre rum i bostaden. Genom att kunna fälla upp sängen skapas utrymme för annat under dagen, och sängen fälls lätt ner när det är dags att gå och lägga sig. På samma sätt finns det flera smarta skåp och hyllor som kan användas till förvaring av kläder, böcker och lakan samtidigt som det kan fungera som ett bord eller skrivbord. Det finns även många bäddsoffor med förvaringsutrymmen, vilket kan vara lämpligt för det lilla hemmet.

Feng shui

När man bor på liten yta är det viktigt med ordning och reda, och att man vet var man har sina saker. Feng shui är perfekt för det mindre boendet! Att skapa ordning och reda underlättar vardagen och genom att veta var du har viktiga saker som nycklar, pass och senaste räkningen slipper du ödsla tid och kraft på att leta, och kan istället njuta av livet på bästa sätt.