Renovering av sovrummet

Har man väl bestämt sig att renovera sovrummet finns det mycket att göra, och säkert mycket därtill man vill göra. Här kommer några tips och idéer om hur man bäst planerar och genomför renoveringen.

Gör en ordentlig skiss

En seriös renovering kommer alltid hjälpas av att ha koll på alla mått i utrymmet. Och ännu bättre än en bra skiss på papper är en tredimensionell sådan på datorn. Det finns program som är helt gratis att använda som man kan prova på. Det kanske tar lite tid att lära sig att använda det. Men det blir också väldigt snabbt att göra förändringar när man väl kan det.

Platsbyggda garderober

Förvaringen i sovrummet består ju oftast av garderober, kanske med en eller annan byrå. När man ändå håller på att renovera kan man titta på möjligheterna att fixa platsbyggda garderober längst en av väggarna. Det kan ge gott om extra utrymme för kläder och annat utan att ta upp mer golvyta.

Dags att byta säng?

Innan man helt städar ut sovrummet kan det vara bra att tänka på huruvida det är dags att byta ut sängen också. Åldern på sängen är ofta en faktor, men som vi åldras kan våra behov också förändras. Med en ny säng får man chansen att välja en som passar perfekt.

Satsa på bra belysning

Sovrummet ska både kunna lysas upp ordentligt och ha möjlighet för med dämpad och mysigare belysning. Att installera dimmers är en bra sätt att få båda utan en massa extra lampor. Titta gärna på sovrummet just nu och se hur den nuvarande dragningen av elen kan användas. Om det behövs dras ny el är detta något man vill veta och fixa tidigt i renoveringen.