Renovera hallen

Hallen är kanske inte det rum som mest tid och energi läggs ned på att göra snyggt. Men en bra hall har många fördelar. Det är också ett rum man kan renovera förhållandevis billigt.

Hallen är det första rummet besökare ser när de kommer hem till en. Vill man verkligen satsa på att göra ett bra första intryck är hallen helt klart ett rum man bör lägga lite fokus på.

Det finns ett antal saker varje hall behöver. Till att börja med måste det ju finnas plats att hänga av sig ytterkläder och ställa bort skorna. En hatthylla och en skohylla är den enklaste lösningen på detta och båda går att hitta en rad olika designer.

Tänk först och främst på hur mycket ytterkläder som hänger där en vanlig dag mitt i vintern. En bra hall har fotfarande krokar ledig för gäster.

Sedan med en bra skohylla undviker man det värsta stöket på golvet. Detta är ett måste i riktigt små hallar där bara ett par personers skor snabbt täcker upp nästan hela hallen.

En sittplats är också att rekommendera. Detta är praktiskt att ha för både barn och vuxna. Försök bara att undvika att slänga kläder på den.

Man bör även satsa på ett lättstädat golv i hallen. En hel del smuts kommer naturligt att komma in allt eftersom och är det lätt att rengöra sparar man en massa tid. Stengolv är väldigt praktiskt i detta avseende. Somliga finner det dock lite väl kallt, men det är något man kan fixa med golvvärme. Företaget Flooré har ett golvvärmesystem man kan lägga helt själv.

Se också till att välja en snygg färgskala som passar med inredningen och hemmet rent allmänt. Det är ju lite underligt att stiga in i en väldigt modern hall bara för att mötas av ett hus inrett i shabby chic i alla andra rum.