Nystart med inredningen

Att renovera hemma är härligt och känns säkerligen som en nystart för de flesta. Ofta kan renoveringen också bli startskottet för att förändra sin inredning, och hitta en stil man verkligen trivs med. Precis som i samhället överlag går trenderna inom inredning allt mer mot långsiktigthet. Vi vill bygga upp en interiör som håller över tid, både gällande slitage och designfaktor. Materialen ska vara hållbara, gärna ekologiska eller återvunna. Därutöver letar vi efter möbler och detaljer som tillsammans bildar en stilren helhet, som inte riskerar att bli omodern när de kortsiktiga säsongstrenderna svänger. Här följer några exempel och tips för att uppnå detta.

Stilrent och långsiktigt

Den nordiska designstilen trendar världen över sedan flera år tillbaka. Relativt ljusa naturfärger i kombination med rena linjer och hög kvalitet gör att skandinavisk och nordisk design har blivit synonymt med hållbarhet och tidlös inredning. En liknande stil värd att inspireras av, och som enkelt låter sig kombineras med den nordiska är den asiatiska inredningsstilen, främst från Japan, som delar flera utmärkande drag med skandinavisk design. 

Även här är det enkelhet och naturmaterial som står i centrum, vilket du med fördel kan lyfta med utvalda och utbytbara accenter och detaljer av form och färg, för att på det viset skapa uttryck och blickfång.

Färg och mönster

Avskalat, ljust och fräscht i all ära. Men det är inget som passar alla. Kanske älskar du att omge dig med färger och mönster? I så fall är det den stilen du ska satsa på också i ditt hem. För att inreda med färg krävs det viss planering. Tänk igenom färgskalan, så att den känns enhetlig och harmonisk. Dessutom behöver du inte färdigställa alla rum på en gång, utan kan snarare låta hemmet växa fram steg för steg. Även textilier och mindre föremål blir viktiga. Det finner du ett stort utbud av hos flera olika butiker.