När tapeter är nästa grej i din renovering

Tapeter kan vara diskreta alternativt eller ta över ett rum. Det finns även en medelväg där du kan ordna en synlig vägg i ett rum, och låta de andra ha en matchande färg. Välj stil efter vad du vill åstadkomma.

Det stämningsfulla rummet - fondvägg

Ett sätt att ge ditt rum karaktär kan vara att ordna en fototapet som fondvägg, välj något passande. För ett vardagsrum, så vill du möjligen ge rummet en varm och avkopplande karaktär. Ett sätt att skapa det är att till exempel välja en bild i form av en öppen vedspis. Gillar du havet och sjön bättre, så leta efter fåglar, djur och hav. Det går även att ordna en fantasivärld med kosmiska motiv.

Kompletterande detaljer

Något annat att fundera över utöver fotovägg, är vilka möbler du tänker ha för övrigt i rummet, samt vilken färg. På så vis kan du matcha dem. Ett rum blir mer levande när väggen är målad som en tavla eller ett fotografi.

Övriga väggar

Att tapetsera eller måla övriga väggar i en neutral färg som vitt eller ljusgrå kan bli snyggt. Du kan även välja att plocka ut en av färgerna i fondväggens mönster, ljusa upp, och sätta på väggarna. Arbeta även med dekorlist, om du vill använda mer än en färg.