Mysig uteplats

Fixa iordning uteplatsen och njua lite längre av den snöfria årstiden. Uteplatsen såsom frimärket på tomten eller altanen kan nyttjas sent in på hösten om du vill. Men ingen vill sitta på en öde uteplats och frysa. Det gäller att göra platsen inbjudande och fin utan att det kostar en förmögenhet. 

Sköna dynor

Om du har en pall, några stolar eller en sittbänk på altanen blir den genast varmare och mjukare med fina stolsdynor och fällar. På nätet kan du köpa båda till bra priser. Ha dem nära till hands i en förvaringslåda eller i hallen så du lätt kan ta ut eller in dem beroende på väder. Du kan till och med lägga ut några kuddar direkt på trallen om ni blir många gäster. 

Mattor

Varför inte lägga ut några fina trasmattor eller bastmattor på trallen? Det skapar en avgränsning av uteplatsen och markerar ut det som ett rum. Bastmattor tål vatten och behöver inte tas in under en regnskog, den behöver dock förvaras inomhus under vintern. Trasmattor tål också att bli blöta men tar längre tid att torka och ska inte utsättas för konstant fukt. 

Ljus

Kvällarna är inte lika ljusa som de var på sommaren, du behöver lite mer lampor och ljus för att kunna umgås där när solen har gått ned. Du kan använda solcellsbelysning om du inte har dragit ström till uteplatsen. Kombinera ljus i flera nivåer, direkt på trallen, i midje höjd och ovanför huvudet. Under tiden du är på uteplatsen kan du tända levande ljus i lyktor för ännu mer mys!