Inredningstips för badrummet

Badrummet är något vi oftast förändrar genom renovering och inte fullt lika mycket med inredning. Men även om du kanske inte har lika många alternativ som när du inreder något som vardagsrummet kan du fortfarande göra stor skillnad med relativt små medel.

Ekologisk och naturkänsla i badrummet

Allt fler är idag medveten om vikten av miljötänk i sin vardag. Och det kan påverka alla möjliga delar av ditt liv, även inredningen i hemmet. Om du vill att detta tänkande ska reflekteras i badrumsinredningen också kan du börja med att titta på naturmaterial som trä och rotting. En liten pall, kanske en korg som du ställer in där. Om du har öppen förvaring av handdukar kan du också köpa några tillverkade med miljön i åtanke.

Nytt kakel utan att riva

Kaklet är en av de viktigaste delarna för badrummet och gör väldigt mycket för känslan där inne. Om du börjat tröttna på kaklet men inte har råd att renovera badrummet kan du faktiskt åtgärda detta ganska enkelt med så kallad kakeldekor. Du fäster det bara direkt på plattorna så kan du snabbt och enkelt förändra stilen. Många gånger behöver du inte ens sätta upp många dekorpaneler för att göra en betydelsefull skillnad.

Sätt upp fler hyllor

Förvaringen är något de flesta önskar de hade mer av i just badrummet. Hyllor och skåp tar sällan upp mycket yta och blir snabbt full. Men du kan faktiskt ganska enkelt sätta upp en eller några hyllor extra och få bort stöket i badrummet. Väggen bakom toalettstolen är ofta en helt oanvänd yta som går att nyttja.