Inredning för vardagsrummet

Vardagsrummet är det rum vi är i allra mest. Det kan därför vara en god idé att lägga lite extra tid i detta rum för att skapa en trivsam miljö. Det är också oftast här förutom i kök och matsal vi hänger med våra vänner och familj. Idag tänkte vi ge några enkla tips på vad du kan göra i ditt vardagsrum och förhoppningsvis bli lite inspirerad. 

Inred efter säsong

Oftast kan det vara trevligt att ändra om lite efter säsong. På våren vill vi släppa in ljuset och byta till detaljer som hör säsongen till. Se gärna över gardiner, kuddfodral och dekorationer på hyllor och avlastningsytor. Välj gardiner som är något ljusare och lättare eller så kan du ta bort dina gardiner helt och hållet för en mer öppen känsla. Dekorera gärna med blommor som finns just då exempelvis tulpaner. Snygga, stilrena ljushållare och lyktor blir ett fint komplement. Kuddfodralen får gärna också gå i lite ljusare och uppiggande toner. Vill du ha en mer dämpad färgskala kan du välja pasteller.

Mot hösten vill vi gärna byta mot lite mysigare färger. Skifta gardiner mot mörkare toner, gärna i brunt, rost, orange eller grönt. När det börjar gå mot vinter kan du byta ut några blommor till miniatyrgranar och några kottar gör sig fint som dekoration på en bricka tillsammans med en mysigare ljuslykta.

Lek med detaljer

Något som kan vara roligt är att inkludera saker du använder i din inredning. Boken du läser just nu gör sig också fin på vardagsrumsbordet, låt den ligga kvar även när du inte läser. Idag finns det också roliga sällskapsspel med fina förpackningar som kan bli en fin detalj uppställd på hyllan eller avlastningsbordet. 

Det finns fina hyllor att köpa i många inredningsbutiker som utgör flera mindre "fack" att ställa saker i. Välj ut några personliga föremål tillsammans med någon blomma. Ett foto på någon du håller kär eller en ram med ett citat du gillar kan vara fina och personliga detaljer. Eller varför inte en sten med familjemedlemmarnas namn? Du har säkert många fina saker som ligger och skräpar i lådor. Låt dem få en central plats i din inredning!

Lycka till!