Inreda ett gästrum

Att ha ett gästrum i huset kan vara riktigt praktiskt. Det är något som många gör när barnen växer upp och flyttar till eget. Har man funderat på att göra om ett rum hemma till ett gästrum kommer här några användbara tips på vägen.

Börja med sängen

Sängen är så klart den centrala delen av vilket sovrum som helst och gästrummet bör minsann inte vara undantaget. Om man som många andra och konverterar sitt barns gamla rum till ett gästrum har man nog redan en fullt duglig säng. Men om det var ett annat rum innan eller det ändå är dags att byta sängen kan man ge sig ut och köpa en enkel men bekväm sådan. Ta sedan och satsa på lite sköna sängkläder så gästerna får en härlig natts sömn.

Tänk på förvaringen

Normalt sett i ett sovrum behöver man ju garderober och lådor där man förvarar alla kläderna. Detta är något som gästrummet behöver, men tänk även på annat som gäster kan ha med sig och vilja packa upp under vistelsen. Ett lagom stort bord kan vara väldigt praktiskt av många olika anledningar och även några krokar eller hängare.

Rikligt med textiler

Det enklaste sättet att få en härligt ombonad känsla i ett rum är att satsa på tyger, filtar, plädar och liknande. En ordentligt filt är perfekt för gäster som kommer på vinterhalvåret och några extra kuddar i sängen både ser snyggt ut och kan vara härligt att använda även under dagen. Se också till att ha en mjuk och skön matta nedanför sängen så de inte behöver sätta fötterna på ett kallt golv.

Detaljer och bekvämligheter

Nu blir det dags att sätta pricken över i:et i rummet och fixa med alla små detaljer som kan vara trevliga. Ha till exempel en extra laddare tillgänglig för den som behöver ladda upp mer än en sak åt gången. Gör en liten skylt med Wifi-lösenordet. Fixa ett litet skrivbord som kan fungera som arbetsyta och se till att det finns papper och pennor tillgängliga. Lek själv med olika tankar och idéer på annat praktiskt som kan fylla ut gästrummet.