Hitta rätt stämning med rätt ljus

Att välja rätt belysning till sitt hem är inte alltid det lättaste, oftast så går man på det traditionella och går efter en mall hur det brukar vara i ett hem. 

Badrummet

Det gäller att planera sin badrumsbelysning, kolla in dessa tips från sajten ByggaHus. Man vill gärna kunna variera ljuset i badrummet då det behövs en typ av belysning när man kommer in på morgonen och ska borsta tänderna och tvätta av ansiktet. Vid rakning så kanske man vill ha en annan typ av ljus så att man ser bättre. När mankryper ner i badkaret så kanske levande ljus är den enda belysningen man vill ha.

Vardagsrummet

I vardagsrummet så kan man sätta effektbelysning på vissa delar av rummet samt ha någon form av läsbelysning vid soffan. Att kunna variera belysningen är viktigt även här. Hos webshopen PåLyset så hittar du mängder av olika typer av belysning, trivselbelysning och armaturer bland annat. Du hittar också Led lampor och led belysning i olika former av ljuskällor.

Köket

Köket är en plats som kan kräva bra arbetsbelysning när man står och fixar med sin måltid. Vi i Villa har skrivet om vad behöver tänka på om köksbelysning. Om man har en genomtänkt och en väl anpassad belysning för köket så kommer det att kännas att man får ett mervärde i ytor som annars aldrig kanske skulle användas. Ett kök med en intressant ljussättning kan göra att köket känns mer påkostat än vad det i verkligheten är.