Fuktproblem i källaren

Något av det värsta som kan drabba ett hus är fuktproblem då det är så svårt att bli av med. Det finns många orsaker till hur fuktproblem kan uppstå, en av de vanligaste orsakerna är att vatten och fukt tränger igenom grunden utifrån. Om du har fuktproblem i din källare eller letar efter tips för att förebygga sådana skador så har du hittat rätt. Nedan kan du läsa om olika saker som man kan göra för att förhindra och åtgärda fuktskador.

Ett vanligt sätt att upptäcka fuktproblem i källare är att det börjar lukta i huset. Andra tecken som tyder på fukt kan vara fläckar av mögel eller jordslag. En av de största anledningarna som orsakar detta är låg luftcirkulation och det är däför viktigt att se till så att alla rum nere i källaren får tillräckligt med luft. 

Då det är lätt hänt att fuktskador förvärras så därför uppmanas man att ringa efter profesionell hjälp om man upptäcker att man har fuktskador istället för att försöka lösa problemet själv och på så sätt potentiellt göra det värre.

Om du har problem med fukt i din källare så kan du ta hjälp utav DryProtect. Det är ett enkelt och smidigt sätt att minska fukthalten i din källare. Det fungerar som så att de sänder ut likström i väggarna för att leda iväg vattnet och det ger oftast tydligt resultat inom 30 dagar.

Något man kan göra för att förhindra fuktskador och liknande problem är att se till att dina luftventiler i källaren fungerar så att det kommer luft till alla rum samt att samla upp bråte och liknande som ligger på golvet och samlar fukt. Ett annat knep är att öka värmen i källaren och på så vis minska risken för fukt.