Få tid över till annat

När man tänker efter så är det oftast tiden som är ett problem för oss människor, vi verkar inte få den att räcka till. Dygnet har ju bara 24 timmar och det är mycket som ska fördelas på dessa timmar.

Sömn är viktigt och dessa timmar när man sover laddas våra batterier så att vi ska orka med vardagen, så våra sömntimmar kan man man inte ta av för att hinna mer. Ja, kanske ibland så måste man snuva någon av dessa sovtimmar. Hur många sovtimmar man behöver är olika från person till person och ju äldre du blir ju mindre timmar behöver du. Men en vuxen person behöver 7-8 timmar, som pensionär något mindre.

Att få tid över till annat innebär att man är nogran i sin planering, vilka aktiviteter kan man undvara eller låta någon annan sköta. Det finns en del serviceföretag där man inte sppecialiserat sig på bara en sak utan kallar sig sjäva för ett tjänsteföretag. Där hittar du tjänster som snöskottning, trädfällning, trädgårdsskötsel, bygg, måleri med mera. Perfekt om man inte får tiden att gå ihop.

Ta bara under semestrar att man kan anlita någon som klipper gräset åt en medan man själv ligger på en stran i något varmare land eller för den delen vid något vackert havsbad i Sverige. När man kommer hem så är gräsmattan precis sådär nyklippt som man vill att den ska vara. Ett plus är att inbrottstjuven tror att det finns folk hemma då gräsmattan klipps med jämna mellanrum.