Att dekorera fasaden

Att få en vacker fasad kräver ju alltid en del arbete. Vi kan ju många gånger anse att det räcker med ett nytt lager färg, och kan absolut vara fallet ibland. Men många hus kan även dra stor nytta av att sätta upp lite extra dekorationer.

Ett tips är att sätta upp ett par lampor utmed huvudentrén. Detta är inte bara dekorativt utan perfekt när man kommer hem sent eller mitt i vintern och behöver lite ljus för att se bättre var nyckeln egentligen ska hamna. Det finns otaliga stilar att välja mellan så det finns garanterat något som passar oavsett vilket hus man har.

Men det kan göra lika mycket för utseendet att bara skaffa en ny stilig hussiffra. Man kan hitta dem i ett par olika stilar och nöjer man sig inte bara med siffror kan man lika gärna köpa bokstäver och stava ut siffran, vilket säkert kommer att särskilja ens hus från grannarnas.

Har man en liten grön tumme kan man även se till att plantera lite blommor i härliga färger och hänga upp i blomlådor under fönsterna. Vill man odla lite annat än blommor går det minst lika bra att olda andra trevliga växter utanför själva trädgården.

Gillar man tanken på att föra in lite mer grönt i väggdekorationen men inte har möjlighet till blomlådor av en eller annan anledning, eller kanske helt enkelt vill göra något annat, kan man alltid titta på möjligheterna för att sätta upp lite klätterväxter.

Har man ganska små fönster och lite mer väggyta mellan dem än man vet vad man ska göra av kan man också ta en titt på dekorativa fönsterluckor. Dessa kan med fördel sättas upp på många olika typer av hus, men de passar nog bäst på hus som har lite äldre utseende.