Val av hustyp

När man bygger ett hus finns det många beslut man ska ta. Ett av de första besluten man väljer är vilket typ av hus man ska bygga. Ifall man ska bygga lösvirkes hus eller kataloghus.

Att bygga i lösvirke kan ge en mer personlig känsla av huset. Men oftast tar byggprocessen längre tid än ett kataloghus som levereras i block och sätts ihop väldigt snabbt till skillnad om man bygger man i lösvirke då huset står oskyddat för tex regn och snö, eftersom det tar relativt lång tid att bygga huset och få det tätt. Byggdelarna till ett kataloghus produceras inomhus och sätts snabbt ihop vid husbygget. Det gör att det blir säkrare att det inte kommer fukt i konstruktionen under byggperioden.

Om du väljer att bygga ett kataloghus, finns det stort utbud av husleverantörer. Där gäller det att kolla upp att man hittar en som man både finner sin stil hos, men även som man känner förtroende för. Kolla med tidigare kunder hur de upplevt byggprocessen.

Ska ditt nya hus vara ett enplans, sutteräng eller ett tvåplanshus? Vill du ha ett modern stil eller mer gammeldags utseende? 

Vilken typ av hus passar till den tomt du valt ut.

Att bygga ett hus är något man sällan gör många gånger under en livstid, därför är det viktigt att man verkligen känner sig för, vad det är man verkligen önskar och hur drömboendet ser ut. Men även viktigt att den leverantör man väljer uppfyller sina skyldigheter och att du känner förtroende.