Så skapar du ett hundvänligt hem

Hunden är ett av våra vanligaste husdjur och det kan tyckas enkelt att skaffa hund, men det gäller att förbereda sitt hem för en hund, både för dess trygghet och bekvämlighet. När den lilla valpen väl kommit hem kan nyblivna hundägare många gånger ställas inför en del nya utmaningar. Följande tips kan hjälpa dig försäkra att din hund trivs som allra bäst i ditt hem.

Har du en inhägnad tomt? Då är en hundlucka perfekt för dig. Med en hundlucka kan din hund komma och gå som den behagar, vilket ger en ökad frihet även för dig. Hundar har ett stort behov av utomhusliv, vilket inte alltid är kompatibelt med den moderna hundägarens arbetstider. Tidiga morgnar och sena kvällar kan göra att promenaden känns lite extra lång, vilket i sin tur kan få din hund att känna sig instängd och rastlös. Med sin egen lilla dörr kan din kompis få lite mer frihet och stimulans genom att strosa fritt på tomten. En hundlucka kan även sättas på en hundkoja för att skydda mot vädrets makter. Hundluckor gör helt enkelt din hund lite friare och och lyckligare.

Ett hundvänligt hem behöver givetvis essentiella tillbehören för att din hund ska tillgodose sina basala behov som mat, sömn, och promenader. Det är därför viktigt att skaffa två matskålar, en för mat och en för vatten, och en hundbädd som är tillräckligt stor för hunden att sova bekvämt. Koppel är nödvändigt för promenaden och glöm inte leksaker. En hund behöver stimuleras både fysiskt och psykiskt.

Då valpar kan vara nyfikna på vår mat kan det vara bra att se över sina egna vanor såsom att lämna mat på bordet. I synnerhet choklad är giftigt för hunden, och skulle den äta resterna från lördagsgodiset kan ett besök hos veterinären bli nödvändigt.