Ovanliga inredningsdetaljer

När man inreder sitt hem så finns det ofta ingenting som sätter stopp för vad man kan göra annat än den egna fantasi. Tyvärr så är inte alltid fantasin riktigt så livfullt och intressant som man hoppas på. I denna artikeln tänker vi därför ge några exempel på inredningsdetaljer som kan ge dig ett unikt och intressanta hem. 

Egen sandstrand

Få sommarkänslor är lika uppskattade som att få sätta ner fötterna i varm sand och känna hur den omsluter foten och tårna. Konstnären Justin Kemp gick till handling och byggde sig en sandlåda i sitt vardagsrum där hans skrivbord och kontorsstor sedan fick bosätta sig. 

Stora tecken

Det svenska företaget fasaddekor.se tillverkar bokstäver och siffror i olika stilar. Dessa är tänkta att visa husnummret på ett snyggt och till fasaden passande stil. Tecknen är utskärda i vacker akryl, också kallat plexiglas. Att varje tecken kan köpas enskilt gör det även möjligt att själv kombinera dem som man vill. Man kan till exempel skriva ut sitt nummer med bokstäver istället för att bara använda en siffra. 

Än mer unikt är att man kan få sina bokstäver eller siffror i extremt stora format, upp till 1,2 meter höga. 

Skatepark i vardagsrummet

Om man alltid rullar runt på sin skateboard så är detta utan tvekan den perfekta inredningslösningen. De har helt och hållet omvandlat ett rum till en skatepark med väggar som agerar halfpipe och en soffa och andra detaljer specifikt gjorda för att möjliggöra grinding.

Ultrakompakt vinkällare

Alla vet att höjden av exklusivitet är en egen vinkällare där man kan förvara ina favoritviner och låta dem åldras under rätt förutsättningar. Företaget Spiral Cellars har tagit detta konceptet till nästa nivå genom att skapa en ultrakompaktversion som kan installeras som en källare under vilket kök som helst. Tillträde får man genom lucka ner på spiraltrappan som tar upp hela vinkällaren och omringas av hyllor att förvara vinet på.