Inredningsstilar

Det finns många inredningsstilar och står du i begrepp att välja en stil, kan det vara bra att veta vad som binder ihop var och en. Men eftersom varje hem är unikt, finns det inga egentliga rätt och fel på hur just ditt hem ser ut rent stilmässigt. Varje hem har en unik signatur och man ser mest skillnad mellan olika generationer och hur deras hem är inrett. Vad som är viktigt är att den som bor i hemmet ska trivas i den miljö som skapats.

Vill man få inspiration kan man besöka någon av de många inredningsbutiker som finns online eller ta sig en titt på sociala medier och plattser där det finns mycket bilder. Det finns dessutom bra böcker att låna på till exempel biblioteket eller att köpa och du kan hitta tidningar dedicerade inredning och på så viss inspireras till din individuella tolkning av stilen.

Som exempel på stilar har vi:

New England - Stilen är hämtad från Connetcticut, Massachusetts, New Hampshire, Maine och Rhode Island. Stilen förknippas med mässingdetaljer, nautiska klockor, sjömärken, fyrar och mässing som exempel. Stilen kan liknas lite vid vår Svenska skärgårdsstil.

Shabby chic - Det mest framträdande inom stilen är den vita färgen som inte enbart tar vägg och textilier i besittning utan även golv och tak liksom möbler. För att få den rätta totchen ska möbler vara lite slitna och nötta. Väljer du att plocka in hårda material som järn ska detta inte vara högblankt utan helst slitet och gärna lite rostigt. Känslan är något av ett lantligt slitet hem med romantiska inslag.

Lantligt - Som med shabby chic kan du hitta den vita färgen som grund på väggar tak och möbler. Få accentfärger, max två används i tyger och på tillbehör och korsstygnsbrodyr passar in precis som blommönster. För att knyta ihop stilen behövs naturliga material tas in som trä och keramik samt smide.

Skandinaviskt - Stilen representeras av det minimalistiska, enkla och rena i inredningen. Här är det de vita klassiska interiörena som gäller med svarta färgklickar och eventuellt en accentfärg. För att ytterligare framhäva det skandinaviska kan man införliva naturmaterial av någon form som till exempel en pläd av fuskpäls som man lite nonchalant lagt över soffan.