Dofter i hemmet

Dofter är något vi reagerar väldigt stark på. När det luktar illa någonstans blir vi nästan omedelbart negativt inställt till en plats, även om det är vårt eget hem och vi vet precis vad lukten kommer från. På samma sätt kan goda dofter vara en enkelt och smart sätt att få hemmet att känna ännu bättre.

Koka fram hemmets dofter

Ett bra ställe att börja är i köket. För att sprida lite härliga dofter i hemmet kan man koka upp lite vatten och tilsätta några citrusskivor och ett par väldoftande örter som mynta eller lavendel. Ångan från hopkoket kommer hjälpa doften att sprida sig utanför köket och är en snabb fix för när man kvickt vill att hemmet ska lukta lite bättre.

Sprid ut doftljus

Doftljus kan hjälpa till med dofter både när de brinner och bara som de är. Det praktiska med doftljus, till skillnad från förslaget ovan, är såklart att man kan ställa dem väldigt strategiskt och garantera att man får doften dit man vill. Ett annat tips är att ställa ett par otända doftljus i till exempel linneskåpet där tygerna kommer att ta till sig lite av doften och därför lukta gott när de väl ska användas. Sajter som Doftljusbutiken är ett bra ställe att börja på.

Ha det grönt i hemmet

Växter hjälper till att rena luften, och att de samtidigt gör hemmet finare är ju en välkommen bonus. Det finns ju en hel del att välja mellan när det kommer till krukväxter, men det är ju inte alla som faktiskt har någon märkbar doft. Sajten Olda kan dock hjälpa med några förslag på väldoftande växter.

Satsa på nybakat

Någon som de flesta kan komma överens om är att nybakat luktar fantastiskt. Vet man i förväg att gäster ska komma är detta ett perfekt tillfälle att baka lite. Det kan bara vara något enkelt, så länge det doftar härligt.